Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Sunday, August 29, 2010

Happy BALLday!!!!

Salam semua,

Fuhhh…..minggu ni minggu paling busy, time order byk ni la……semua kja kt ofis plak URGENT! URGENT! N URGENT!. Blk kja, bdn dah pnat…..nk stay up mlm buat kad pun da x larat. Lps terawikh je, trus OFF. Huuu. So, entry kali ni….tanak membebel pnjng, let’s check it out…… jeng jeng jeng….drum pls….kihkihkih

Order ni dtg dari member sekolah rendah, Ayu. Ayu nak wat surprise utk her beloved husband’s birthday. Ms ayu order ni, tgh hangat dgn world cup event ….kebetulan plak kata ayu, husband dia ni mmg gler bola, mkn bola, tdo bola….minum coca cola, kihkih fanatic btul. So ayu ckp, “Amal, kau buat la cemane pun…..buat theme bola pun ok gak”. Pop-----terus terlintas kt fikiran BFMI nk try buat pop-up 3D ball sebijik mcm pop-up globe by Masahiro Chatani. Tgk dlm buku……mcm a piece of cake je ni…..tp bila buat….ya ampun, tobat susah….hahahah. So there are series of demo, trial, try n error, b4 BFMI came out with final 3d ball, ya ampun…..
The 1st trial, BFMI buat sebijik mcm dlm buku……..tp bila da jd, bentuk dia tu cam x berapa sesuai dgn bola…..coz dlm buku, dah sah2 itu GLOBE! Bukan BOLA…..hahahah…..end up, trus buat kad 10minit utk anak buah, yg setia menanti bola tu siap…..cian. Suka dia dpt kad versi express tu.






So misi diteruskan…..BFMI kna kasi adjust sket mane2 yg patut, then added with those ball pattern….and……finally…….tadaaaaa, waka waka e a! (cheh…kata tanak membebel pnjg….poyo je)








video

Ayu….mekaceh order…saaaaayang kau. Thanx facebook….pertemukan kita semula kn?

3D Pop-up
‘Main Bola, Makan Bola, Tidur Bola

– HAPPY BALLDAY!!!’
Kod: hb006
Warna: Dark Blue
Saiz: 17.7 x 14cm

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Bertunang Ain & Afa….

Salam Ramadhan semua.....


For the first time, BFMI terima tempahan card for an engagement day….kad2 ni ditempah oleh Ain untuk majlis pertunangannya yg telah pun berlangsung pada 31 July yg lepas. Ok, secara ringkasnya, BFMI kenal Ain melalui officemate, Fiza. Kiterg slalu tolong2 office Ain ni buat event utk Selangor. 2 bulan sebelum majlis tunang tu lg ain dah order, senang la BFMI nak pikir2 kan design=). kata Ain, dia nak hias hantaran dgn kad ni nk kasi comel sket barang hantaran, so BFMI came out with pop-up pelamin dgn 2 kerusi, nak bg comel lagi, BFMI buat character bf ain (skrg da jd tunang ye) tgh propose dan ain malu2 kuceng gtu…hehehe. Kenapa pelamin? Ada maksud disebalik pelamin tu…..means, kita mendoakan kedua2 mereka kekal smpi ke jinjang pelamin, disatukan dan bahagia selama-lamanya n Ain setuju dgn idea ni=). 2 versions of this card, card dari pihak perempuan dgn theme purple+white dan yang sebelah lelaki colour maroon+silver. Sweet kan? BFMI sgt enjoy buat kad ni…..harap2 mmg menepati citarasa pasangan 2 sejoli ni=)

Sbb dah excited sgt…byk la plak BFMI snap pic utk card ni….hahahha….layan jer la yerr….

maroon & silver
Purple & white


exclusively design with translucent envelope=)
bahagian dalam
Pop-up card
‘AIN&AFA-Selamat Bertunang Ain & Afa'
Kod: ec001
Warna: Purple+white
Size:
Pop-up card
‘AIN&AFA-Selamat Bertunang Ain & Afa'
Kod: ec002
Warna: Maroon+silver
Size:



































SALAM RAMADHAN......

Salam Ramadhan untuk semua…….

InsyaAllah, mlm ni penyimpan mohor besar raja2 akan buat announcement, nmpk x nmpak anak bulan ni. It’s expected to be tomorrow, start puasa. So…di kesempatan ini, BFMI mengucapkan SALAM RAMADHAN buat semua muslimin & muslimat. Marilah sama2 kita menyambut bulan suci ini dgn memperbanyakkan amalan dan tingkatkn kesabaran……Moga usaha kita dipermudahkan & diberkati Allah SWT.

Tuesday, August 3, 2010

Go go UPSR!!!

Haiii....Salam semua......

This card ordered from a dearest friend of mine, Anis, untuk anak buah dia. Anis ni considered my regular customer la sbb da byk kad anis order.....heheh....sape lg nak support kwn2 kn. Thanx anis.....nant da cukup 10 kad BFMI bagi pop-up kad free ok=).....hehe. Anis la penah suggest BFMI introduce chop collection for every card purchased. Dapat kumpul 10 chop, bley redeem free card. Menarik gak kn idea tu....Nant BFMI pikir-pikirkan....sbb nak buat card yg customer order pun terkial2 lg ni....hahhahaha.....

Ok la...berbalik pd kad kali ni, anis request a good luck card utk anak buah dia yg bakal menduduki peperiksaan UPSR tahun ni. UPSR?? "eh, bukan UPSR n PMR da nak mansuh ke?" Ngerikan. Mmg betul pun, tp masih dalam perbincangan. Kita tunggu lah nant. Tp xbestnya, tade UPSR n PMR....nant budak2 blaja main2....kalau tade exam bsr mcm tu, mcm mana nak ukur tahap kebolehan n pemahaman student kn, btul tak? Tatau la klw ada kaedah lain yg nk diperkenalkan. Tp, better diteruskan laa, seronok exam2 ni.....ada rs nervous, kecut perut.... Hurm, 1 lg, klw tade UPSR n PMR, org pun dah tanak order kad goodluck UPSR n PMR lg dah....ngee=p

Hish...byk plak membebel. Ok la...berbalik pd kad skali lg....huhu....kata anis, anak buah dia ni budak baik dan pandai! Wow...bertuah parents dia kn. Rajin solat jemaah kt masjid, ngaji Quran, mmg good2 la, anak soleh. So, anis nak kad dgn theme yang baik2 jgk=)....and tadaaaaa...i'm sure, semua pun pnah nmpak kad yg similar to this one in my previous entry, pink version (utk anis irisha---dierg ni adik beradik). Yupp, konsep sama, pop-up table n chair, but with different pop-up style. BFMI buat budak pakai kopiah...and anis suka sgt. Hope...u like it very much ye adik Amirul Fathi (sdap nama)....Good Luck in ur exam=).

Adik Amirul Fathi....haiyya a'la solahhh


Leceh btul nk lipat kaki2 meja tu...haha..all the dimensions must be accurate! tepat! huhu



GOOD LUCK....peace(^^,)v

POP-UP CARD
"1st tunaikan tanggungjawab pd Allah" - Baru dapat study dengan tenang,
kn Dokder...."

Kod: bw003
Warna: Yellow
Saiz: 17.6 x 13.9cm

Psst...Anis ada order lg 1 kad utk adik kepada Amirul Fathi ni(dierg ni 3 beradik)...so stay tuned ok....da siap nant, BFMI upload kt cni=)....zasss
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...