Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Tuesday, November 16, 2010

FRIENDSHIP FOREVER

Salam semua....

Bulan ogos hr tu, BFMI terima order ni dari cik azilah. Azilah nak hadiahkan pd kwn baik dia, her bestfriend forever sbgai tanda mghargai pershabatan dierg. Hurm....terharu bfmi dgr. Yelah, bkn senang nk cr kawan baik dunia akhirat, dan bkn senang jgk nk jadi kwn yg baik. Btul tak? Tp kt dunia ni, sape yg x pnah ada kwn baik kn? even bestfriendsmadeit ni pun wujud, atas dasar persahabatan tau....chewwahhhh....


Bagi azilah plak....definitely she wants her bff to feel very2 special and feel blessed. So she requested a friendship theme pop-up card to describe the sweetness of their friendship;). To translate it into a card, BFMI had come out with the idea of FRIEND + SHIP. There's a friend, there's a ship....jd la friendship kn? Not just that laaa. The idea probably shows how they make it thru all the bitter and sweetness of being a friend like traveling a sail boat in the ocean.....sometimes the wave is rough and sometimes it is calm. so its depends on us on how to complete the journey with our besties.

Okla, utk akhirkn bebelan hr ini, bfmi ada 1 teka teki (ngade2 BFMI ni)

"there are big ships and small ships but what is the best ship after all??"

jengjengjeng....jwb jgn x jwb....hehehe

layannnnn......











Pop-up card
‘Friend + Ship'
Kod: fc001
Warna: Blue
Saiz: 17.7 x 14cm


Well, ini dia azie n her bff pujah....
a wish from azilah to her friend:
katanya.....
we'll be friends, hopefully without end
so I just wanna say thanx....
thanx bulbul for being my friend
...............how sweeeeeeet (",)v..............

ahhaaa....ada 1 lg kisah psl azie ni....tup2 rupanya azie ni kwn kpd my cousin auni, pnah 1 sekolah dr form1 -form3. hahha....what a small world. Ok la.....all the best to you;) chaiyyokkk






Monday, November 8, 2010

On Graduation Day.....

Salam to all....

A lil update today for those who wanna know =p. This is graduation card ordered from my friend Yusliza. Yus ni kwn ms sama2 blajar di KISAS dulu dr form4-form5. Kiterg ni classmate, me, norli, yus n ada lg 7 akhowat/sisters n kami semua sgt2 rapat smpi ke hari ni;), even x jmpa sgt sbb masing2 bz dgn urusan masing2, tp aura persahabatan tu masih terasa, maybe sbb kt KISAS dulu ukhuwah (chewwah) sesama kami ni kuat kut ekekke.

Yus order 2 card graduation ni utk konvokesyen kakak n adiknya, 2-2 grads UKM ke38. Klw perasan, this is a remake of previous version...mmg mcm da jd trend, card konvo msti customer suka pilih kad yg ni (mmg tade pilihan lain dah pun, hahahah)....with some additional of their favourite cartoon character. BFMI pun mmg suka buat card ni;) simple yet attractive...hehe. But these 2 are a 2in1 card, graduation + birthday wishes, still not much different anyhow except for the birthday wishes quotes inside.

Yg x tahan nya, Yus request her sisters pakai tudung ibu endang blink2. tudung ibu endang? hahahaha, x pnah dgr...... Apape je lah for u my dear yus;)......ok tak dia punya blink2 tu? hehehe. Tp jubah tu, x dpt nk create sumthing that reflects 'UKM products', sbb jubah UKM kan colorful.....different colours represent different faculty (xdapek den nk clarify faculty mane, kaler apa... huhu)....so klw pg ukm time konvo, bley tgk berduyun2 manusia dgn jubah warna warni;-)....so end up, jubah kaler dark blue je lah yg mampu kita buat....Yus pun x kisah sgt. Apalagi, jom tgk kad...


Ni utk adik yus with her feveret cartoon i guess.
Sape x knal sin chan kan? comel n nakal



Pop-up card
‘Congratulations'
Kod: gd003
Warna: purple
Saiz: 17.6 x 13.9cm



Yg ni plak, utk kakak yus....grad master ukm.....
bersama 2 bdk botak yg femes lately....upin & ipin





Pop-up card
‘Congratulations'
Kod: gd004
Warna: pink

Saiz: 17.6 x 13.9cm

Tuesday, November 2, 2010

Special Card For a Special Person=)

Salam....

BFMI dpt order ni ms bln puasa hari tu. Zura dari Kajang nak hadiahkan kad birthday special utk her bf. Hurm, kita faham la kan, mmg pening nak decide hadiah yang special utk yg special. Tp zura buat pilihan yg tepat. Yeahhh! Sbb BFMI percaya, actually x perlu spend terlalu byk utk dptkan a perfect gift buat insan yg kita syg. Kt cni....kita sedia terima apa saje tempahan kad, yg dah pasti takkan dpt kt luar sna. Sekeping kad sbgai tanda kita menghargai insan yg bermakna dlm hidup kita....wahhhh berfalsafah plak.

Mcm Zura plak....Zura nk kn kad yg dpt reflects the interest and personality of her bf. Katanya, bf zura ni ada intention nak jual beg/handbag online....beg2 mcm coach, chanel....wahh sakan. dan lg, dia minat forex atau erti kata lain minat itu MONEY MONEY MONEY .....minat buat duit. So....Zura nk semua impian dan cita2 her bf ada dipersonalized dlm kad. btul....msti lebih bermakna buat si penerima. Utk this super special card, BFMI make it hard covered, so that it can be easily displayed on a table......

So, for those who are still searching for a perfect gift for him/her, u may want to consider this type of gift....BFMI may have the perfect solution here, special handmade card=))). Anyways....thanx zura....order dr BFMI. Wishing u both goodluck....successful years ahead n keep on making money...biar kaya raya mcm donald trump ok;)







Pop-up & Movable card
"HAPPY BIRTHDAY"
Kod: hb011
Warna: Purple
Saiz: 23.7 x 15.8cm

video

Father-To-Be on his Birthday

Haii semua,

Entry kali ni kad birthday ordered from amera. Miera ni kawan seangkatan masa study kt uitm dulu. Now miera is an architect and a mum to be, tgh menghitung hari;-), seronok kn? So.....untuk menambahkan keseronokkan lg, miera plan nk wat suprise utk her beloved husband's birthday. Idea Miera is simple but interesting.....dalam card tu dia nk ada sorg lelaki (which is her husband), pakai jersi Arsenal (wah....ini pnyokong tegar arsenal ni)....pastu....haaaa ada miera jugak kt sebelah tu, perut tgh mengandung. Miera nk buat seolah2 mcm dierg tgh berangan pasal baby. So, BFMI try develop idea tu....biasanya, klw ibu2 mengandung, yg excited kn suami dia....so BFMI pk nk buat sang suami ni berangan extreme la sket, yg ibu rilek2 je. Hahahha. Jeng jeng jeng.....jadilah mcm yg kt bawah ni. Husband miera excited tolak stroller keliling taman, da x sabar nk bergelar seorg ayah la tu. Congratulations to both of u



It's a movable card.
That guy and the stroller will slide once the card is opened


Movable card
"HAPPY BIRTHDAY"
Kod: hb010
Warna: Teal Blue
Saiz: 17.7 x 14cm


Sorry....pic utk card kali ni x byk. Ni pun ihsan dari Miera sendiri....hehe...sbb BFMI x smpat snap gmbr. Kelam kabut jgk siapkn kad ni, almaklum lah....time tu bln puasa kn. Kepada Amera, thanx order kad n sorry la klw ada kekurangan sna cni kn. Wish u all the best.....n happy always!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...