Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Monday, December 27, 2010

Ooops...i did it again!

salam....kabare semua...


Pernah tgk card sexy ni kn? Order dr my new friend....tp sbb dia ni peramah sesgt....rs mcm dah knal lama plak. Dia nak bg pd en. suami tercinta. Since time ni dia tgh sarat mengandung, dia mtk buat character hot mama atas katil. Jom la kita layan gambar..... sorry x dpt nk celoteh panjang. Byk kja kt ofis ni!! Jumpa lg di lain entry;))






Pop-Up Card (Horizontal)
'Happy 39th Birthday’
Kod: hb015
Warna: Red
Saiz: 17.7 x 14cm

Tuesday, December 21, 2010

The Baby is going to pop out!!!

Salam.... hai semua....
Kelam kabut jgk bila dpt order ni. Hahaha...mane taknya, baby is going to pop-out very soon!!! terkojut den, member ni, kwn ms degree di uitm, norazman (siap nama penuh...hahhaha). antara kwn2 lelaki yg rapat la ms belajar dulu. Tiba2 call, nk mtk buatkan kad special utk her beloved wife, farizan....yg bakal melahirkan anak sulung mereka. hahhhh, gler excited si man ni. hahahahah. so kad ni sbg tanda menyanjungi & menghargai pengorbanan isteri.....sbb sudi menjadi isteri dan ibu kpd anaknya yg bakal dilahirkan.....ooooo how sweet;)). Man siap karang ayat lg khas utk isteri dia tau;). Giler la jiwang mamat ni. kihkihkih.
Fyi.....the pop-up craddle idea was inspired by one of the greatest blogger of paper engineering.....hebat tak hebat blogger ni, jom visit her blog. The design is absolutely adorable....so I thought I would try one, one day. And this is the right time i guess...
Btw.....Congrats on the baby...... rsnya da sebln lebih kut baby aufa, since dia lahir nov lps, tp x sempat nk pay a visit lg. Kepada man & ijan, tahniah sgt2....semoga ikatan kasih syg makin kuat & sentiasa berbunga2...chewwahh





Pop-up card (vertical)
Kod: ic001
Warna: Light yellow
Saiz: 17.7 x 14cm

Wednesday, December 15, 2010

vellfire vs alphard

hai kwn2....

first time dgr vellfire....ternganga jgk la....sbb tatau menatang apa tu. Hahahaha....... ok, tutup mulut dulu, pastu click kt cni.....more info.
Utk merealisasikn kad ni, terpaksa la jd minah gler keta.....google2 kt internet psl vellfire n alphard. Ni semua gara2 my friend lynn, nak kad birthday dgn theme 'kereta'.....wow!! Dia nk bg pd husband dia.....en.yon (member2 jgk ni). Nak keta vellfire atau pun alphard atau yg seumpama dgnnya. Rs nya, ni keta idaman dierg kut.... sure kna set team bola lps beli keta ni;)....baru berbaloi....ekekekke. Pikir2 and then decided utk buat alphard rather than vellfire, sbb nengok vellfire ni mcm lg complicated je. So inilah hasilnya......pop-up alphard+lynn+yon+anak dierg (rizqin)…..jom layannnn







Movable card (vertical)
‘Today is your Birthday Pa - May all your dreams come true"
Kod: hb014
Warna: Teal blue
Saiz: 17.7 x 14cm

video

Monday, December 6, 2010

"The Biggest Loser"

Salam to all,

Pernah tak layan biggest loser? Smlm tgk biggest loser asia 'FINAL' ep, so berkobar2 nak masukkn entry ni. Realiti tv mmg slalu bg impak yg besar pd penonton, my sis pun x terkecuali. Yelah.....bila da tgk contestant yg rata2 mmg sgt2 unhealthy, gemuks2....tp sgt komited, 24-7 atas threadmill je.....pastu every week hilang beberapa kg.....itu sgt mengagumkn. So kita yg kt umah ni, terus je naik smgt utk amalkn gaya hidup sihat, nk kurgkn berat bdn, nk exercise, nk itu nk ini.
Sama kes la mcm kakak kita. Dia pun terus berkobar2, berazam nk turunkn berat bdn. Hari2.....training lari atas threadmill, heheh. Setiap kali mkn, msti kira brape calories intake. So, tercipta la kad birthday ala2 biggest loser ni. Kad ni my sis nk hadiahkn utk husband smpena birthday. As requested, luar kad, training atas threadmill........kt dalam.....tadaaaaa, hasil lps berhempas pulas, ofcourse la ada hasilnya kn. Ternganga cik abang kita tgok. hahahahah. Tp hr ni jarang da nmpk kakak atas threadmill, aiiiii....tkkan da give up kut. hehehe...tade lah...kakak bz kja, tp at least hr2 dia jln kaki pg kja, blk kja.....naik bus.....naik tgga turun tgga. Bdn pun mcm da susut sket. Ok la tu kn....
Haaaaa.....kpd warga shah alam, sila2 la berkunjung ke kdai optical kakak kita ni ye. Kat sec 7, Jln Kristal - FERLINA EYECARE.... Frame, lens....at reasonable price, services is friendly.....tiptop. Great discount for regular customer!! ye ke? haaa...yg tu aku pndai2. Muaahahahahaahha. Tp serius, klw nk dptkan khidmat nasihat pnjagaan mata, contact lens, nk check mata etc.....datangla beramai2, my sis n her husband, they r optom from UKM. Berbaloi2;))




Pop-up & Movable card (vertical)
‘Happy Birthday'
Kod: hb013
Warna: Purple
Saiz: 17.7 x 14cm

video






Thursday, December 2, 2010

Jom karaoke!!!

Salam....
Card ni khas utk sorg awek kaki karaoke...heheh. Order dari fiza (officemate -- thanx fiza for ur continuos support). Sblm ni fiza order utk her friend from seberang , kali ni utk housemate dia, lily.
Kata fiza, dia tade idea sgt utk kad birthday ni. BFMI senang je,
"fiza, lily suka apa?"
"Ermmm............................Dia suka karaoke, nyanyi lagu Noraniza Idris"
haaaaa....kita wat kad dgn tema karaoke la!!!! Jom karaoke lagu k.ani!!! suara lily ni mcm k.ani tau...oooppss terlebey sudah. BFMI x pnah dgr. Fiza la ckp gtu...heheh. Okla, fiza & lily....terus berkaraoke ye.... BFMI pun da lama tak karok.....last karok dgn bf, n that was the first and the last kut....hahahhaha. Tak reti karok la. Lbey suka melalak dlm keta or bilik mndi. Masuk bilik karaoke tu, masing2 malu nk tunjuk bakat....x reti pilih lagu plak tu....mmg hancusss.....suara tu ada...ececececce....ngeh3
Lbnl, nak ucap SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM, karaoke......karaoke jgk, mari kita sama2 pasang azam utk tahun baru hijrah....semoga menjadi insan yg lebih baik dgn tekad dan azam utk memajukan diri ke tahap yg lebih baik;), jgn lupa bc doa awal tahun & akhir tahun ye....wassalam











Pop-up card (vertical)
‘Happy Birthday to you'
Kod: hb012
Warna: Navy Blue
Saiz: 17.7 x 14cm


Thanx fiza, order card;)

Wednesday, December 1, 2010

GRADUATION IS AROUND THE CORNER

Salam semua,

Graduation card lg....... try to make it short here. Kad ni order dr zulfa frm sabah for her bf graduation day. Zulfa requested a card mcm gd001/gd002 with garfield theme. Hurm, senang la....just add kartun garfield yg comel tu kt ctu;). Bf zulfa graduated from universiti Malaysia Sabah and now working as a junior doctor....klw tgk pd pic yg zulfa attached, mmg ada ketokohan seorg doc. Ala2 pak arab jgk la....hehehe.....And a special wish dr Zulfa utk her bf :

"Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine."
Happy graduation!!

nice quote;)







Pop-up card
‘Congratulations'
Kod: gd005
Warna: red
Saiz: 17.6 x 13.9cm
Thanx Zulfa;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...