Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Sunday, January 26, 2014

HAPPY BIRTHDAY MY BFF

Assalam.....

Happy Birthday to my BFF!!! Itu lah agaknya ucapan uyun untuk kawan baiknya. Dierg ni dah berkawan lama, sejak di bangku sekolah lagi. Oh ya.....Ini kad kedua yg ditempah oleh uyun. Last week BFMI ada kongsikan kad birthday untuk ibu uyun. Kad ni pun dah lama disiapkan......cuma baru hari ni sempat untuk upload. Jom tengok gambar....







POP-UP CARD (Horizontal )
"Happy Birthday My Dear Friend"
Kod: hb046
Warna: Peach 
Saiz: 17.7cm x 14cm

video

Sunday, January 19, 2014

Happy Gardening

Assalam....

Pembuka untuk tahun 2014 ni........BFMI nk share satu kad yang dah terhasil udah lama, cuma BFMI tak berkesempatan nak upload. Kad ni order dari my officemate, Uyun......untuk dihadiahkan kepad ibu beliau yang menyambut ulangtahun kelahiran pada masa tu. Mak uyun ni suka sangat berkebun. Macam-macam jenis tanaman dan bunga-bungaan yang di tanam. So BFMI hasilkan kad Birthday dengan tema gardening, simple design.....dan bahagian dalam, ada movable popup. Let's check it out.....








MOVABLE CARD (vertical)
"Happy Birthday Mak!!!"
Kod: hb045
Warna: Pink
Saiz: 17.7 x 14cm



video



Friday, October 18, 2013

KERETA KEBAL VERSI BFMI

Kad ni ambil masa lama jugak untuk disiapkan. Nak study kereta kebal satu hal. Bila dah dapat idea....nak kena fikirkan cara popup yang sesuai. BFMI decide untuk cuba buat 3D popup kereta kebal. So firstly, buat mockup kereta kebal..... then experiment beberapa cara untuk buat kereta kebal ni flat bila kad ditutup. Semua ni BFMI fikirkan untuk tunaikan permintaan Huda, yang request kad dengan tema armoured vehicle. Harap Huda suka dengan kad ni.....maklumlah, excited huda nak hadiahkan pada husband and hope its really suits his interest in armoured vehicle.






3D POP-UP CARD (vertical)
"Happy Birthday"
Kod: hb044
Warna: Purple & Green
Saiz: 22 x 18 cm

video

Monday, October 14, 2013

Happy Birthday Mr.Soldier

Assalam.....

Hurm.....macam pernah tengok kan kad ni? Sama....tapi tak serupa. Kad kali ni order dari Nabilah (Terengganu) untuk bf nya.....abang askar. Happy Birthday!!! 


Excited Abang Askar ni....dapat kek dari Nabilah




MOVABLE CARD (vertical)
"Happy Birthday"
Kod: hb043
Warna: Light Blue
Saiz: 17.7 x 14cm


video

Friday, October 11, 2013

Gerak....Gerak....Gerak Khas!

Assalam.....

Rasa baru je beberapa hari lepas BFMI post design kad untuk anggota Polis, kali ni BFMI berpeluang lagi untuk design kad Birthday untuk seorang Inspector Polis..... Order dari Zabedah untuk dihadiahkan kepada suami tercinta. Zabedah suka dengan design kad hb028. So untuk kad kali ni, BFMI hanya tukar warna konsep dan front cover menepati tema polis. Pop-up pada bahagian dalam masih sama, cuma Zabedah request untuk letak sekali character anak-anaknya yang comel dalam kad ni. 

Dah macam AC Mizal plak aku tgk character polis ni. Gerak khas sangattt






MOVABLE CARD (vertical)
"Cakkk...Daddy, Happy Birthday To You"
Kod: hb042
Warna: Green & Light Purple
Saiz: 17.7 x 14cm


video

Thursday, October 10, 2013

Happy Retirement.....Cikgu Norlia

Assalam,

BFMI terima order ni jauh dari Seberang Jaya, Pulau Pinang. Cikgu Mazrah mewakili sekolah Kebangsaan Seberang Jaya minta BFMI untuk design 1 kad bagi meraikan Majlis Persaraan Penolong Kanan 1, SKSJ....Pn. Norlia. Dalam kad, ada Pop-up Kitchen ala-ala kitchen Masterchef....hehe. Cikgu Mazrah kata, Puan Norlia ni minat memasak. So lepas bersara nanti.....boleh la Pn Norlia memasak untuk seisi keluarga tanpa perlu memikirkan kerja-kerja dan tanggungjawabnya yang berat kat SKSJ. Happy Retirement Puan......masa  untuk berehat.....








POP-UP CARD (Horizontal - Hardcover)
"Happy Retirement"
Kod: rt001
Warna: Royal Blue & Red
Saiz: 35.4cm × 28cm

video

Wednesday, October 9, 2013

Chasing Love with YAMAHA R1

Assalam....

Lagi satu kad dengan tema Motorbike. Kali ni Yamaha R1 putih. Milik jejaka beruniform....abang polis. Izzati order kad ni untuk abang polis sempena menyambut Ulangtahun kelahiran si jejaka ni. Cerita Izzati, dierang ni bertemu di Ipoh......sorang asalnya Johor dan Izzati sendiri lahir di Kedah. Ni la namanya jodoh pertemuan.....sorang di utara dan sorang di selatan....tup2 boleh berjumpa dan jatuh cinta. Chewwah......
So BFMI abadikan kisah cinta Izzati dalam kad ni. Semoga kalian bertemu dijinjang pelamin.....dan hidup bersama ke akhir hayat....ameen.







MOVABLE CARD (Horizontal - Hard Cover)
"Happy Birthday"
Kod: hb041
Warna: Orange & Lime Green
Saiz: 17.7cm × 23.7cm


video

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...