Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Monday, October 17, 2011

Fasha Sandha & Saloon Chinta, TAHNIAH!!

Salam semua.....

Pernah dgr Chinta Chanduri? Kt Wangsa maju ada satu saloon nama 'CHINTA'....haaaa....cepat2 la ke sana klw nk rambut cantik mcm Fasha Sandha.....bertuah bdn boleh jmpa dgn owner dia skali;) hehhe. Tahniah ye Fasha...... Fasha namakan saloon ni bersempena dgn nama watak drama Chinta. Dan sama2 meraikan hari bersejarah buat Fasha, is her bestfriend Farida Aryani (dierg berkwn since high school lg)....Kad ni Farida order special sbg ucapan tahniah buat Fasha Sandha.... Jom kita tgk;)







POP-UP CARD (vertical)
"Congratulations"Kod: bw005
Warna: Purple
Saiz: 23.7 x 15.8cm


Wednesday, September 28, 2011

Kad Birthday untuk Pengantin yang sporting;)

Salam.....

Kad kali ni, order dr Anis Magicfingers sempena birthday en.napee (suami anis)........Konsep kad birthday ni dicetuskan oleh anis sendiri......utk mengabadikan aksi2 Hang Jebat Napee bersilat ms wedding dierg thn lps. Sape yg tak pegi wedding anis kt melaka hari tu, rugi sgt2...sbb x dpt tgk pengantin lelaki bersilat.....sporting habisss....hahaha. Almaklumlah....en.napee sbnrnya malu2 kucing orgnya. Tp jgn risau, x dpt tgk live, hr ni BFMI share kn aksi2 bersejarah kedua pengantin yg dah x brape nak baru lg dah ni di ruang blog Bestfriendsmadeit utk tatapan semua....jom layannnnnnzzzzz






Pop-up & Movable card
"HAPPY BIRTHDAY!"
Kod: hb025
Warna: Pink
Saiz: 17.7 x 14cm

Anis, rs mcm baru smlm je korang kawen.....cpt btul ms berlalu....moga bahagia dunia & akhirat.....Kekal bersama selama-lamanya......

video

Monday, September 26, 2011

Adorable Baby Accordian Card

Salam......

Salam Aidilfitri semua.... rsnya belum terlambat utk wish......cemane raye tahun ni? heheeh

Hari ni, BFMI nak share accordian card, the first time ever....sbb sblm ni x pnah terpikir pun nk wat accordian card hinggalah satu masa, pn. Shazarina dr Kuching Sarawak mtk buatkan kad utk her son & doter.....







ACCORDIAN CARD
"Girl"
Kod: acc001
Warna: Pink
Saiz: 14cm x 14cm
(6 muka, hardcover front&back)








ACCORDIAN CARD
"Boy"
Kod: acc002
Warna: Purple + Blue
Saiz: 14cm x 14cm
(6 muka, hardcover front&back)


Thanx Sha.....







Tuesday, August 16, 2011

Haunted by Youuuuuuu.....hoooo

Salam.....

Hooo.....pernah tak dihantui oleh seseorg? Mcmane klw setiap saat dihantui oleh boss sendiri? Kihkihkih....Ni lah alkisahnya adik I sorang ni, dia order kad utk diberi pada his ex-boss kt tmpt kerja, boss dia dpt another job offer. So card ni sbg memperingati saat2 lucu dan cuak di tmpt kja. Biasa lah, boss mesti nk yang terbaik dr kita kn..... bila sentiasa dihantui.......tdo mlm pun x lena, mandi x bsh. Sesuai sgt lah kad ni dgn character my adik, yg kadang2 klakar x masuk akal....kdg2 bikin hati panas....hahahah......





POP-UP CARD (vertical)
"Haunted By You"
Kod: aw001
Warna: Yellow
Saiz: 17.7 x 14cm

Saturday, August 13, 2011

Maroon & Silver engagement card

Salam.....

Card pertunangan order dari Ain&Azhari. Ain mahukan card yang sama seperti Kod: ec002


 untuk hari istimewanya......






Friday, August 12, 2011

Love Should Conquer All......

Salam,

'Picture speaks thousand words'.......so entry kali ni tgk gambar je la ye;).....hehehehe, x smpat nk berceloteh. Kad wedding anniversary utk pasangan yang terpisah oleh benua.....cenggini la gayanya





POP-UP CARD (vertical)
"Love Should Conquer All"
Kod: ha007
Warna: Blue Navy
Saiz: 17.7 x 14cm



video

Sunday, July 24, 2011

Hot hot hot wedding anniversary!!

Salam.....a quick update.....order from a friend of mine. This is a 'remake' card, cuma this time as requested from empunya kad, kaler tu ditukar ke tema blue & brown. Hasilnya....erm....not bad....love the color combination......




POP-UP CARD (horizontal)
"Happy Anniversary"
Kod: ha006
Warna: Teal Blue & Dark Brown
Saiz: 17.7 x 14cm


Sunday, June 19, 2011

"KAKI JORAN" BIRTHDAY THEME

Salam.....

Jam dah 8.00pm, tp BFMI still kt office lg ni.  Ya ampun....klw tak kerana keja yg bertimbun2 ni, tadenya bfmi suka suki nk lepak kt ofis.. huhu. Mood buat kja da tahap cipan sbnrnya ni......so igt nk santai2 jap, update blog dulu..... Otak dah jemm. Kad kali ni  adalah card birthday utk seorg ayah, order dari syakila staufir from klang. Dah mcm kebetulan plak....yelah, hari ni kn hari bapa.....entry kali ni pun psl kad utk sorg ayah;)....Syakila request card special since ini adalah birthday ayahnya yg ke-50 n nak BFMI selitkan details mengenai ayahnya. Di bahagian dalam dgn tema kaki pancing, sesuai dgn hobi ayah syakila..... sudut kiri kad ada 1 corner kosong khas utk mereka adik beradik tulis wish;).

Untuk ayah2 di luar sana.....Happy Father's Day......& utk ayah kita jgk;)))






Pop-up & Movable card
"HAPPY BIRTHDAY"
Kod: hb024
Warna: Dark Green
Saiz: 23.7 x 15.8cm

(ps: di kesempatan ini, nak mtk maaf kpd customer2 yang kadnya smpi lewat dr tarikh yg dijanjikan....sob..sob...dan terima kasih krn memahami situasi BFMI di sini.....)

video

Tuesday, June 14, 2011

BESTFRIENDSMADEIT featured in Majalah Remaja;))

Salam semua......



Post kali ni dah agak basi sikit......tp rsnya tak salah utk BFMI share pengalaman masuk magazine neh...hehehhe...walaupun hanya jari jemari ku aje yg nmpk dik non oiii, tp excited sgt2 dah....maklumlah 1st time dpt liputan majalah. Rs syukur sgt2, sbb majalah Remaja sudi muatkan koleksi card BFMI dlm segmen dierg, 'Idea Hujung Minggu'. Thanx team remaja, especially Cik Azwa yg bersusah payah setkan appointment dgn bfmi and my sister, yg berkobar2 nk tgk my artwork to be featured in magazine.

Kepada peminat remaja di luar sana & peminat card BFMI (ada ke? ekekek), cepat dptkan edisi 1 Jun ye.... Dlm segmen tu, BFMI share 2 koleksi card utk tatapan semua..... xoxo







Terima Kasih: Amal Wahdi dari http://www.bestfriendsmadeit.blogspot.com/
Sama-sama team remaja;)

Ini koleksi majalah remaja BFMI;). BFMI da lama ikuti remaja ni dr tahun2000, tup-tup jmpa bf in 2005, dia pun peminat remaja jgk, koleksi dia lg byk.....Yg dlm gambar ni smua koleksi yg dia hadiahkan;).






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...