Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Monday, December 27, 2010

Ooops...i did it again!

salam....kabare semua...


Pernah tgk card sexy ni kn? Order dr my new friend....tp sbb dia ni peramah sesgt....rs mcm dah knal lama plak. Dia nak bg pd en. suami tercinta. Since time ni dia tgh sarat mengandung, dia mtk buat character hot mama atas katil. Jom la kita layan gambar..... sorry x dpt nk celoteh panjang. Byk kja kt ofis ni!! Jumpa lg di lain entry;))






Pop-Up Card (Horizontal)
'Happy 39th Birthday’
Kod: hb015
Warna: Red
Saiz: 17.7 x 14cm

Tuesday, December 21, 2010

The Baby is going to pop out!!!

Salam.... hai semua....
Kelam kabut jgk bila dpt order ni. Hahaha...mane taknya, baby is going to pop-out very soon!!! terkojut den, member ni, kwn ms degree di uitm, norazman (siap nama penuh...hahhaha). antara kwn2 lelaki yg rapat la ms belajar dulu. Tiba2 call, nk mtk buatkan kad special utk her beloved wife, farizan....yg bakal melahirkan anak sulung mereka. hahhhh, gler excited si man ni. hahahahah. so kad ni sbg tanda menyanjungi & menghargai pengorbanan isteri.....sbb sudi menjadi isteri dan ibu kpd anaknya yg bakal dilahirkan.....ooooo how sweet;)). Man siap karang ayat lg khas utk isteri dia tau;). Giler la jiwang mamat ni. kihkihkih.
Fyi.....the pop-up craddle idea was inspired by one of the greatest blogger of paper engineering.....hebat tak hebat blogger ni, jom visit her blog. The design is absolutely adorable....so I thought I would try one, one day. And this is the right time i guess...
Btw.....Congrats on the baby...... rsnya da sebln lebih kut baby aufa, since dia lahir nov lps, tp x sempat nk pay a visit lg. Kepada man & ijan, tahniah sgt2....semoga ikatan kasih syg makin kuat & sentiasa berbunga2...chewwahh





Pop-up card (vertical)
Kod: ic001
Warna: Light yellow
Saiz: 17.7 x 14cm

Wednesday, December 15, 2010

vellfire vs alphard

hai kwn2....

first time dgr vellfire....ternganga jgk la....sbb tatau menatang apa tu. Hahahaha....... ok, tutup mulut dulu, pastu click kt cni.....more info.
Utk merealisasikn kad ni, terpaksa la jd minah gler keta.....google2 kt internet psl vellfire n alphard. Ni semua gara2 my friend lynn, nak kad birthday dgn theme 'kereta'.....wow!! Dia nk bg pd husband dia.....en.yon (member2 jgk ni). Nak keta vellfire atau pun alphard atau yg seumpama dgnnya. Rs nya, ni keta idaman dierg kut.... sure kna set team bola lps beli keta ni;)....baru berbaloi....ekekekke. Pikir2 and then decided utk buat alphard rather than vellfire, sbb nengok vellfire ni mcm lg complicated je. So inilah hasilnya......pop-up alphard+lynn+yon+anak dierg (rizqin)…..jom layannnn







Movable card (vertical)
‘Today is your Birthday Pa - May all your dreams come true"
Kod: hb014
Warna: Teal blue
Saiz: 17.7 x 14cm

video

Monday, December 6, 2010

"The Biggest Loser"

Salam to all,

Pernah tak layan biggest loser? Smlm tgk biggest loser asia 'FINAL' ep, so berkobar2 nak masukkn entry ni. Realiti tv mmg slalu bg impak yg besar pd penonton, my sis pun x terkecuali. Yelah.....bila da tgk contestant yg rata2 mmg sgt2 unhealthy, gemuks2....tp sgt komited, 24-7 atas threadmill je.....pastu every week hilang beberapa kg.....itu sgt mengagumkn. So kita yg kt umah ni, terus je naik smgt utk amalkn gaya hidup sihat, nk kurgkn berat bdn, nk exercise, nk itu nk ini.
Sama kes la mcm kakak kita. Dia pun terus berkobar2, berazam nk turunkn berat bdn. Hari2.....training lari atas threadmill, heheh. Setiap kali mkn, msti kira brape calories intake. So, tercipta la kad birthday ala2 biggest loser ni. Kad ni my sis nk hadiahkn utk husband smpena birthday. As requested, luar kad, training atas threadmill........kt dalam.....tadaaaaa, hasil lps berhempas pulas, ofcourse la ada hasilnya kn. Ternganga cik abang kita tgok. hahahahah. Tp hr ni jarang da nmpk kakak atas threadmill, aiiiii....tkkan da give up kut. hehehe...tade lah...kakak bz kja, tp at least hr2 dia jln kaki pg kja, blk kja.....naik bus.....naik tgga turun tgga. Bdn pun mcm da susut sket. Ok la tu kn....
Haaaaa.....kpd warga shah alam, sila2 la berkunjung ke kdai optical kakak kita ni ye. Kat sec 7, Jln Kristal - FERLINA EYECARE.... Frame, lens....at reasonable price, services is friendly.....tiptop. Great discount for regular customer!! ye ke? haaa...yg tu aku pndai2. Muaahahahahaahha. Tp serius, klw nk dptkan khidmat nasihat pnjagaan mata, contact lens, nk check mata etc.....datangla beramai2, my sis n her husband, they r optom from UKM. Berbaloi2;))




Pop-up & Movable card (vertical)
‘Happy Birthday'
Kod: hb013
Warna: Purple
Saiz: 17.7 x 14cm

video






Thursday, December 2, 2010

Jom karaoke!!!

Salam....
Card ni khas utk sorg awek kaki karaoke...heheh. Order dari fiza (officemate -- thanx fiza for ur continuos support). Sblm ni fiza order utk her friend from seberang , kali ni utk housemate dia, lily.
Kata fiza, dia tade idea sgt utk kad birthday ni. BFMI senang je,
"fiza, lily suka apa?"
"Ermmm............................Dia suka karaoke, nyanyi lagu Noraniza Idris"
haaaaa....kita wat kad dgn tema karaoke la!!!! Jom karaoke lagu k.ani!!! suara lily ni mcm k.ani tau...oooppss terlebey sudah. BFMI x pnah dgr. Fiza la ckp gtu...heheh. Okla, fiza & lily....terus berkaraoke ye.... BFMI pun da lama tak karok.....last karok dgn bf, n that was the first and the last kut....hahahhaha. Tak reti karok la. Lbey suka melalak dlm keta or bilik mndi. Masuk bilik karaoke tu, masing2 malu nk tunjuk bakat....x reti pilih lagu plak tu....mmg hancusss.....suara tu ada...ececececce....ngeh3
Lbnl, nak ucap SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM, karaoke......karaoke jgk, mari kita sama2 pasang azam utk tahun baru hijrah....semoga menjadi insan yg lebih baik dgn tekad dan azam utk memajukan diri ke tahap yg lebih baik;), jgn lupa bc doa awal tahun & akhir tahun ye....wassalam











Pop-up card (vertical)
‘Happy Birthday to you'
Kod: hb012
Warna: Navy Blue
Saiz: 17.7 x 14cm


Thanx fiza, order card;)

Wednesday, December 1, 2010

GRADUATION IS AROUND THE CORNER

Salam semua,

Graduation card lg....... try to make it short here. Kad ni order dr zulfa frm sabah for her bf graduation day. Zulfa requested a card mcm gd001/gd002 with garfield theme. Hurm, senang la....just add kartun garfield yg comel tu kt ctu;). Bf zulfa graduated from universiti Malaysia Sabah and now working as a junior doctor....klw tgk pd pic yg zulfa attached, mmg ada ketokohan seorg doc. Ala2 pak arab jgk la....hehehe.....And a special wish dr Zulfa utk her bf :

"Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine."
Happy graduation!!

nice quote;)







Pop-up card
‘Congratulations'
Kod: gd005
Warna: red
Saiz: 17.6 x 13.9cm
Thanx Zulfa;)

Tuesday, November 16, 2010

FRIENDSHIP FOREVER

Salam semua....

Bulan ogos hr tu, BFMI terima order ni dari cik azilah. Azilah nak hadiahkan pd kwn baik dia, her bestfriend forever sbgai tanda mghargai pershabatan dierg. Hurm....terharu bfmi dgr. Yelah, bkn senang nk cr kawan baik dunia akhirat, dan bkn senang jgk nk jadi kwn yg baik. Btul tak? Tp kt dunia ni, sape yg x pnah ada kwn baik kn? even bestfriendsmadeit ni pun wujud, atas dasar persahabatan tau....chewwahhhh....


Bagi azilah plak....definitely she wants her bff to feel very2 special and feel blessed. So she requested a friendship theme pop-up card to describe the sweetness of their friendship;). To translate it into a card, BFMI had come out with the idea of FRIEND + SHIP. There's a friend, there's a ship....jd la friendship kn? Not just that laaa. The idea probably shows how they make it thru all the bitter and sweetness of being a friend like traveling a sail boat in the ocean.....sometimes the wave is rough and sometimes it is calm. so its depends on us on how to complete the journey with our besties.

Okla, utk akhirkn bebelan hr ini, bfmi ada 1 teka teki (ngade2 BFMI ni)

"there are big ships and small ships but what is the best ship after all??"

jengjengjeng....jwb jgn x jwb....hehehe

layannnnn......











Pop-up card
‘Friend + Ship'
Kod: fc001
Warna: Blue
Saiz: 17.7 x 14cm


Well, ini dia azie n her bff pujah....
a wish from azilah to her friend:
katanya.....
we'll be friends, hopefully without end
so I just wanna say thanx....
thanx bulbul for being my friend
...............how sweeeeeeet (",)v..............

ahhaaa....ada 1 lg kisah psl azie ni....tup2 rupanya azie ni kwn kpd my cousin auni, pnah 1 sekolah dr form1 -form3. hahha....what a small world. Ok la.....all the best to you;) chaiyyokkk






Monday, November 8, 2010

On Graduation Day.....

Salam to all....

A lil update today for those who wanna know =p. This is graduation card ordered from my friend Yusliza. Yus ni kwn ms sama2 blajar di KISAS dulu dr form4-form5. Kiterg ni classmate, me, norli, yus n ada lg 7 akhowat/sisters n kami semua sgt2 rapat smpi ke hari ni;), even x jmpa sgt sbb masing2 bz dgn urusan masing2, tp aura persahabatan tu masih terasa, maybe sbb kt KISAS dulu ukhuwah (chewwah) sesama kami ni kuat kut ekekke.

Yus order 2 card graduation ni utk konvokesyen kakak n adiknya, 2-2 grads UKM ke38. Klw perasan, this is a remake of previous version...mmg mcm da jd trend, card konvo msti customer suka pilih kad yg ni (mmg tade pilihan lain dah pun, hahahah)....with some additional of their favourite cartoon character. BFMI pun mmg suka buat card ni;) simple yet attractive...hehe. But these 2 are a 2in1 card, graduation + birthday wishes, still not much different anyhow except for the birthday wishes quotes inside.

Yg x tahan nya, Yus request her sisters pakai tudung ibu endang blink2. tudung ibu endang? hahahaha, x pnah dgr...... Apape je lah for u my dear yus;)......ok tak dia punya blink2 tu? hehehe. Tp jubah tu, x dpt nk create sumthing that reflects 'UKM products', sbb jubah UKM kan colorful.....different colours represent different faculty (xdapek den nk clarify faculty mane, kaler apa... huhu)....so klw pg ukm time konvo, bley tgk berduyun2 manusia dgn jubah warna warni;-)....so end up, jubah kaler dark blue je lah yg mampu kita buat....Yus pun x kisah sgt. Apalagi, jom tgk kad...


Ni utk adik yus with her feveret cartoon i guess.
Sape x knal sin chan kan? comel n nakal



Pop-up card
‘Congratulations'
Kod: gd003
Warna: purple
Saiz: 17.6 x 13.9cm



Yg ni plak, utk kakak yus....grad master ukm.....
bersama 2 bdk botak yg femes lately....upin & ipin





Pop-up card
‘Congratulations'
Kod: gd004
Warna: pink

Saiz: 17.6 x 13.9cm

Tuesday, November 2, 2010

Special Card For a Special Person=)

Salam....

BFMI dpt order ni ms bln puasa hari tu. Zura dari Kajang nak hadiahkan kad birthday special utk her bf. Hurm, kita faham la kan, mmg pening nak decide hadiah yang special utk yg special. Tp zura buat pilihan yg tepat. Yeahhh! Sbb BFMI percaya, actually x perlu spend terlalu byk utk dptkan a perfect gift buat insan yg kita syg. Kt cni....kita sedia terima apa saje tempahan kad, yg dah pasti takkan dpt kt luar sna. Sekeping kad sbgai tanda kita menghargai insan yg bermakna dlm hidup kita....wahhhh berfalsafah plak.

Mcm Zura plak....Zura nk kn kad yg dpt reflects the interest and personality of her bf. Katanya, bf zura ni ada intention nak jual beg/handbag online....beg2 mcm coach, chanel....wahh sakan. dan lg, dia minat forex atau erti kata lain minat itu MONEY MONEY MONEY .....minat buat duit. So....Zura nk semua impian dan cita2 her bf ada dipersonalized dlm kad. btul....msti lebih bermakna buat si penerima. Utk this super special card, BFMI make it hard covered, so that it can be easily displayed on a table......

So, for those who are still searching for a perfect gift for him/her, u may want to consider this type of gift....BFMI may have the perfect solution here, special handmade card=))). Anyways....thanx zura....order dr BFMI. Wishing u both goodluck....successful years ahead n keep on making money...biar kaya raya mcm donald trump ok;)







Pop-up & Movable card
"HAPPY BIRTHDAY"
Kod: hb011
Warna: Purple
Saiz: 23.7 x 15.8cm

video

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...