Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Jgn lupa click ya (^^,)v

Sunday, August 29, 2010

Happy BALLday!!!!

Salam semua,

Fuhhh…..minggu ni minggu paling busy, time order byk ni la……semua kja kt ofis plak URGENT! URGENT! N URGENT!. Blk kja, bdn dah pnat…..nk stay up mlm buat kad pun da x larat. Lps terawikh je, trus OFF. Huuu. So, entry kali ni….tanak membebel pnjng, let’s check it out…… jeng jeng jeng….drum pls….kihkihkih

Order ni dtg dari member sekolah rendah, Ayu. Ayu nak wat surprise utk her beloved husband’s birthday. Ms ayu order ni, tgh hangat dgn world cup event ….kebetulan plak kata ayu, husband dia ni mmg gler bola, mkn bola, tdo bola….minum coca cola, kihkih fanatic btul. So ayu ckp, “Amal, kau buat la cemane pun…..buat theme bola pun ok gak”. Pop-----terus terlintas kt fikiran BFMI nk try buat pop-up 3D ball sebijik mcm pop-up globe by Masahiro Chatani. Tgk dlm buku……mcm a piece of cake je ni…..tp bila buat….ya ampun, tobat susah….hahahah. So there are series of demo, trial, try n error, b4 BFMI came out with final 3d ball, ya ampun…..
The 1st trial, BFMI buat sebijik mcm dlm buku……..tp bila da jd, bentuk dia tu cam x berapa sesuai dgn bola…..coz dlm buku, dah sah2 itu GLOBE! Bukan BOLA…..hahahah…..end up, trus buat kad 10minit utk anak buah, yg setia menanti bola tu siap…..cian. Suka dia dpt kad versi express tu.






So misi diteruskan…..BFMI kna kasi adjust sket mane2 yg patut, then added with those ball pattern….and……finally…….tadaaaaa, waka waka e a! (cheh…kata tanak membebel pnjg….poyo je)








video

Ayu….mekaceh order…saaaaayang kau. Thanx facebook….pertemukan kita semula kn?

3D Pop-up
‘Main Bola, Makan Bola, Tidur Bola

– HAPPY BALLDAY!!!’
Kod: hb006
Warna: Dark Blue
Saiz: 17.7 x 14cm

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...